Ρητή Δήλωση

Το ιστολόγιο αυτό είναι μια καθαρά προσωπική πρωτοβουλία για να καταθέτω στιγμές και σκέψεις από τη δική μου προσπάθεια να έρθω πιο κοντά στη νομοτελειακή θεωρία του Κομμουνισμού και την καταγραφή εντυπώσεων από τη διαδρομή αυτή. Αν και ο συντάκτης συμφωνεί με τις θέσεις, τη στρατηγική και την πολιτική ανάλυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, μέσω αυτού του ιστολογίου δεν εκφράζονται οι επίσημες θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Τυχόν αναφορές στις επίσημες θέσεις του ή οτιδήποτε έχει ως πηγή τα επίσημα όργανα ενημέρωσης της Κεντρική Επιτροπής του, θα αναφέρονται ρητώς από το συντάκτη.

Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013

Αγγελική, τυφλή εργαζόμενη στην Ελλάδα

Όταν κάποια πράγματα μας φαίνονται ρουτίνα, για κάποιους άλλους είναι προσπάθεια για επιβίωση...
Όσο αυτοί οι άνθρωποι, για το σάπιο σύστημά τους, θεωρούνται μη παραγωγικοί και γι αυτό απαξιώνονται τόσο θα πρέπει να φέρνουμε πιο κοντά το στόχο της ανατροπής του συστήματος αυτού και των υποστηρικτών του.


Η ιστορία της Αγγελικής είναι κομμάτι του project portraitsofgreeceincrisis.com
Η Αγγελική είναι τυφλή εργαζόμενη σε δημόσιο νοσοκομείο. Ο μισθός της Αγγελικής, όπως και ο μισθός χιλιάδων εργαζόμενων ΑμεΑ στο δημόσιο, δεν εξαιρέθηκαν απ τις περικοπές. Σύμφωνα με διεθνή στοιχεία, όταν ένας βλέπων ικανοποιεί ζωτικές του ανάγκες με μισθό 1000 ευρώ, ένας μη βλέπων, για τις ίδιες ανάγκες, χρειάζεται τα τριπλάσια χρήματα. 
Οι περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις των Αμεα αποτελούν ακόμη μια απόδειξη της κατάλυσης του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα της κρίσης. Η αναλγησία της κυβέρνησης κορυφώνεται με την καταστολή απο τα ματ των κινητοποιήσεων των ΑμεΑ.

Πηγή: http://www.portraitsofgreeceincrisis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου