Ρητή Δήλωση

Το ιστολόγιο αυτό είναι μια καθαρά προσωπική πρωτοβουλία για να καταθέτω στιγμές και σκέψεις από τη δική μου προσπάθεια να έρθω πιο κοντά στη νομοτελειακή θεωρία του Κομμουνισμού και την καταγραφή εντυπώσεων από τη διαδρομή αυτή. Αν και ο συντάκτης συμφωνεί με τις θέσεις, τη στρατηγική και την πολιτική ανάλυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, μέσω αυτού του ιστολογίου δεν εκφράζονται οι επίσημες θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Τυχόν αναφορές στις επίσημες θέσεις του ή οτιδήποτε έχει ως πηγή τα επίσημα όργανα ενημέρωσης της Κεντρική Επιτροπής του, θα αναφέρονται ρητώς από το συντάκτη.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Βασίλης Μαρκεζίνης - Ο επικίνδυνος;

Έτυχε να διαβάσω σε ένα ειδησεογραφικό site για κάποια σχόλια που έκανε ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι η ουδετερότητα που προσπαθεί να εκφράσει μόνο ουδετερότητα δεν είναι. Ομολογώ ότι γενικά δεν τον έχω παρακολουθήσει αρκετά αλλά ιδιαίτερα, σε τόσο κρίσιμη περίοδο, νομίζω ότι αξίζει να παραθέσω το της προσωπικές μου απόψεις για αυτό που διάβασα αφού τον θεωρώ άκρως επικίνδυνο.
Είπε λοιπόν:


"Παρέμεινα εκτός κομματικής πολιτικής από τότε που ξεκίνησα να ασχολούμαι δημοσίως με τα προβλήματα της χώρας μου πριν 5-6 χρόνια. Περαιτέρω, αντιστάθηκα μετ’ επιμονής σε επαναλαμβανόμενες και δελεαστικές προτάσεις να αναμειχθώ ενεργά στην πολιτική. 
Τέλος, είναι αλήθεια ότι παρέμεινα σιωπηλός από τότε που κάλεσα τους πάντες σε Εθνική Συμφιλίωση κατά την μακρά συνέντευξή μου στον κ. Σαββίδη της ΕΤ3, πριν από μερικούς μήνες. Ένιωσα και νιώθω ότι αυτή η σιωπή ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω για να βοηθήσω την πατρίδα μου, παρά να ανακατεύομαι στην καθ’ ημέραν διαχείριση της κρίσεως από την κυβέρνηση των τριών.
Θα παραμείνω λοιπόν σιωπηλός για τον ίδιο λόγο. Όμως, απαντώ στην παράκλησή σας γιατί όντως η κατάσταση έχει χειροτερεύσει: ως προς το οικονομικό σκέλος, έχει γίνει ανυπόφορη για πολλούς. Ταυτόχρονα ο κοινωνικός ιστός έχει κατακερματιστεί.
Με δισταγμό λοιπόν, δημοσιοποιώ τη βαθιά μου ανησυχία για τους διχασμούς οι οποίοι αναπτύσσονται στη χώρα μου. Πράγματι, για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία αντιμετωπίζουμε όχι έναν, αλλά τρεις απαράδεκτους διχασμούς μεταξύ:
Πολύ πλουσίων και πεινασμένων συμπατριωτών μας
Της Δεξιάς και της Αριστεράς παράταξης,οι οποίες εκφράζονται ακραία και τείνουν στον αλληλοσπαραγμό
Κατηγόρων, οι οποίοι επιδιώκουν έναν αυξανόμενο αριθμό κατηγορουμένων
Ο ελληνικός λαός δικαίως ζητάει τη διεξαγωγή έρευνας για το αμαρτωλό παρελθόν και την απόδοση Δικαιοσύνης για το κακό που υπέστη από τους υψηλότερους αξιωματούχους της χώρας. Όμως θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση απέναντι στον τεράστιο κίνδυνο ενός νέου Εθνικού Διχασμού ο οποίος μπορεί να υπερβεί σε αγριότητα και πολυπλοκότητα τους αντίστοιχους του 1915 και 1945.
Το κοινωνικό υλικό είναι έτοιμο να εκραγεί και βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού λαού. Αυτός είναι λόγος, ο οποίος με κάνει να παραμένω ο μοναδικός κήρυκας της ανάγκης για Εθνική Συμφιλίωση, πριν να είναι πολύ αργά. Η πεποίθησή μου αυτή είναι ακλόνητη, όμως οι ελπίδες μου μειώνονται"
Κρατώντας λοιπόν τους "τρεις απαράδεκτους διχασμούς", όπως λέει, συμπεραίνω τα εξής που θέλει να πει:
-Εσύ φτωχέ Έλληνα που τρέμεις καθημερινά μη τυχόν και είναι αυτός ο μήνας που θα σου πουν ότι δεν πληρώνεσαι· μη τυχόν και σου πουν σήμερα "άντε στο καλό" είναι πολλοί  εκεί έξω για να κάνεις παρέα" (ενάμιση εκατομμύριο είναι άνεργοι). Δώσε τα υπάρχοντά σου μπας και βοηθήσεις την οικογένειά σου που σύσσωμη είναι στο νοσοκομείο, αλλά για να έχεις περίθαλψη πρέπει να πας σε ιδιωτικό. Εσύ λοιπόν φτωχέ Έλληνα, μη θεωρείς υπαίτιο τον Soros και λοιπούς Έλληνες και ξένους  κεφαλαιοκράτες και μην τους επιτίθεσαι.

-Φίλοι μου κάντε χώρο στους Φασίστες που κάνουν ακριβώς ότι έκανε και ο Χίτλερ πριν κατορθώσει να αναλάβει την εξουσία (πραγματικά αφιερώστε λίγο χρόνο για να δείτε την τακτική του) η μάλλον πάρτε τους αγκαλιά και σκοτώστε κανένα αλλοδαπό κάθαρμα που δουλεύει από το πρωί έως το βράδυ και που βρέθηκε εδώ γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι πρέπει να κάνουν πόλεμο στη πατρίδα του για να μοιράσουν τον πλούτο που δεν τους ανήκει. 

-Λαέ μη διαδηλώνεις, μην οργίζεσαι, μη φωνάζεις. Μη φτάνεις στα άκρα για να διεκδικήσεις να μη χάσεις αυτό που με το έτσι θέλω σου παίρνουν.

Με λίγα λόγια...ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ! 
ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΜΕΙΣ!

Και εδώ θυμάμαι τη ρήση από "Το πρόσωπο του τέρατος και ο φόβος μήπως το συνηθίσουμε"  του Μάνου Χατζιδάκι (σε ελεύθερη ερμηνεία): [...] Γιατί δεν είναι που σταμάτησες να φοβάσαι, αλλά γιατί συνήθισες να φοβάσαι [...]




3 σχόλια:

  1. Αγαπητή Αναστροφή,

    προφανώς δεν έχετε παρακολουθήσει διαχρονικά τις απόψεις του Βασίλη Μαρκεζίνη, οπότε τα λάθος συμπεράσματα είναι εύκολα να εξηγηθούν....

    Ο Μαρκεζίνης, ήταν εξ αρχής αντίθετος με τα μνημόνια όπως αυτά συντάχθηκαν και δεν έκρυψε το φόβο του για το που μπορεί να οδηγήσει η παρούσα οικονομική κατάσταση...

    Το ότι δε μιλάει, οφείλεται στο ότι δεν χρειάζεται να το κάνει, καθώς πλέον στην Ελλάδα όλοι ομιλούν...υπάρχει ένα 90% των ψηφοφόρων των 2 κομμάτων, που επικροτούσαν για χρόνια τις πολιτικές τους, αλλά δεν θεωρεί πως έχει καμία ευθύνη...υπάρχει ένα 5% οπαδών του ΚΚΕ, που στηρίζει ένα παράνομο από επιλογή κόμμα, που νομίζουν ότι με την "αντισυστημικότητα", πετούν από πάνω τους όλες τις ευθύνες....λες και δεν αποτελούν μέρος της γενικότερης διαφθοράς....το ίδιο ισχύει για κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, δημοσιογράφους κλπ....όλους αυτούς που υπήρξαν μέλη του Σβιετικού Ελληνικού Κράτους της Μεταπολίτευσης....

    Προσωπικά εγώ διαφωνώ με τη στάση του, καθώς, δε μπορεί να ακούγονται ο Κουτσιούμπας και ο Μιχαλολιάκος (οι δύο δηλωμένοι πολέμιοι της δημοκρατίας και της βούλησης του λαού) και να μην ακούγεται ο καθηγητής Μαρκεζίνης....

    Η μαρξιστική θέωρηση των πραγμάτων είναι ένα καλό εργαλείο σκέψης, που όπως όλα τα εργαλεία, δεν είναι χρήσιμο για όλα τα ζητήματα....αυτό φαίνεται στο πόσο άστοχο είναι το σχόλιο σχετικά με τον πρώτο διχασμό...θα σας συμβούλευα με πολύ αγάπη, εκτός από το Ριζοσπάστη να διαβάζετε και ιστορικά βιβλία, συγγραφέων που όμως δεν είναι απαραίτητα κομμουνιστές....και ποιός ξέρει...μπορεί να ανακαλύψετε ένα καινούργιο κόσμο που δεν είναι τόσο στραβός....

    Θα ήθελα να κλείσω το παρόν με το να σας επιστήσω την προσοχή σε κάτι: πληροφορίες λένε ότι η νέα ηγετική ομάδα του Περισσού δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε ρεφορμιστές, οπότε καλύτερα είναι να χρησιμοποιείτε αποσπάσματα τραγουδιών ή ποιημάτων καθαρά κομμουνιστών καλλιτεχνών. γιατί αλλιώς μπορεί και να σας απαγορεύσουν να ψηφίσετε το κόμμα την επόμενη φορά.....


    Με εκτίμηση,

    Γεωργία Παπαδημητρίου





    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κυρία Παπαδημητρίου,

      Είναι εκπληκτικό το ότι πληρώνεστε για να trol-άρετε. Δεν έχω τον χρόνο να απαντώ συνεχώς σε πληρωμένους κονδυλοφόρους.

      Καληνύχτα σας!

      Διαγραφή
  2. A....με λύπη συνειδητοποιώ πως η νέα ηγεσία του ΚΚΕ, έφερε ήδη τα νέα ήθη...κρίμα....κρίμα στους ανθρώπους που δεν θέλουν να κάνουν δημόσιο διάλογο...εγώ θα εξακολουθήσω να σας διαβάζω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή