Ρητή Δήλωση

Το ιστολόγιο αυτό είναι μια καθαρά προσωπική πρωτοβουλία για να καταθέτω στιγμές και σκέψεις από τη δική μου προσπάθεια να έρθω πιο κοντά στη νομοτελειακή θεωρία του Κομμουνισμού και την καταγραφή εντυπώσεων από τη διαδρομή αυτή. Αν και ο συντάκτης συμφωνεί με τις θέσεις, τη στρατηγική και την πολιτική ανάλυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, μέσω αυτού του ιστολογίου δεν εκφράζονται οι επίσημες θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Τυχόν αναφορές στις επίσημες θέσεις του ή οτιδήποτε έχει ως πηγή τα επίσημα όργανα ενημέρωσης της Κεντρική Επιτροπής του, θα αναφέρονται ρητώς από το συντάκτη.

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Τραβώντας ελαφρά το κουρτινάκι...




Διαβάσαμε ως μια από τις κύριες ειδήσεις ότι η Ε.Ε σχεδιάζει να κάνει τον "υποσιτισμό ιστορία" μέσα σε 7 χρόνια σε ορισμένες από τις πιο φτωχές χώρες του πλανήτη, με 3,5 δισ. ευρώ. Μάλιστα, τελείως υποκριτικά, ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα ανάπτυξης Άντρις Πίμπαλγκς δήλωσε: "Βρίσκω αδιανόητο σε μια εποχή τεχνολογικής επανάστασης, κάπου 870 εκ. άνθρωποι να συνεχίζουν να πεινούν".

Μα πόση ευαισθησία πια, πόσος ανθρωπισμός! Φαίνεται ο επίτροπος και οι υπόλοιποι της Ε.Ε θα έχουν συγκινηθεί από τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης του κόσμου, διαφόρων μέσων ενημέρωσης και φορέων που τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιούνται σε αυτό τον "χώρο", ως νέο πεδίο δράσης με ορίζοντα το χρήμα.

Αναφέρομαι βεβαίως στο επίσης υποκριτικό ντοκιμαντέρ "Why Poverty?" της κρατικής τηλεόρασης ή το ντοκιμαντέρ "Immersion" με τον επίσης υποκριτικό Κανάκη, ως παρουσιαστή και θα συγκινήθηκαν. Μάλιστα στο ντοκιμαντέρ με παρουσιαστή τον Αντώνη Κανάκη, είμαι σίγουρος ότι όταν γύρισε ο τελευταίος, συγκλονισμένος από τη Σιέρρα Λεόνε και όλα όσα αντίκρισε, πήγε να κλάψει στον ώμο του φίλου του εκατομμυριούχου, Λάτσιου. Βέβαια θα πρέπει να αποτίσουμε φόρους τιμής και στον έταιρο εκατομμυριούχο, ιδιοκτήτη του καναλιού που προβλήθηκε, Μίνωα Κυριακού (ο οποίος ευαισθητοποιημένος από τη δυστυχία του κόσμου, αποφάσισε να προωθήσει και τους "Ήρωες Ανάμεσά μας" σαφώς με την υποστήριξη της Coca Cola)!!! 

Παρ' ότι τα θέματα αυτών των ντοκιμαντέρ αγγίζουν ένα πολύ ευαίσθητο θέμα δεν θίγουν, όπως και ο  Επίτροπος, την πηγή του προβλήματος της φτώχειας, δηλαδή τον Καπιταλισμό, με την εξέλιξή του στο ανώτερο στάδιο τον Ιμπεριαλισμό και τους υφαρπάζοντες τον πλούτο που παράγουν οι λαοί, τους Κεφαλαιοκράτες. Γι αυτό και τάσσομαι ουσιαστικά κριτικά απέναντί σε αυτά τα ντοκιμαντέρ -με τον τρόπο που παρουσιάζονται- γιατί προκαλούν με το να αναδείχνεται το πρόβλημα της φτώχειας ως κάτι που έπεσε από τον ουρανό, χωρίς αιτία.

Έτσι λοιπόν και η λυκοσυμμαχία της Ε.Ε με τον επίτροπό της, που ενώ σχεδιάζουν να διαθέσουν το παραπάνω ποσό σε ορισμένες από τις πιο φτωχές χώρες του πλανήτη , παριστάνουν ότι δεν υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις όπως αυτή που θα παραθέσω παρακάτω και ήταν και αυτή μια από τις εξέχουσες ειδήσεις της ημέρας.

Σαουδάραβας λέει, θα μηνύσει το περιοδικό Forbes γιατί τον εξέθεσε δημοσιεύοντας μικρότερη περιουσία από αυτή που πραγματικά έχει. Για τι ποσά μιλάμε;
Το περιοδικό Forbes λοιπόν δημοσίευσε ότι τα αμύθητα πλούτη του Σαουδάραβα ανιψιού του βασιλιά Αμπντάλα, ανέρχονται στα 20 δισ. δολλάρια ενώ εκείνος υποστηρίζει ότι η πραγματική του περιουσία είναι κοντά στα 30 δισ. δολλάρια. Μάλιστα το ακόμα πιο εξωφρενικό για τη λαϊκή λογική, είναι ότι τον κατατάσσει στην 26η θέση της σχετικής λίστας με τους πλουσιότερους στον κόσμο. Φανταστείτε τι γίνεται με τον πρώτο.

Δηλαδή η Ε.Ε ένωση θεωρεί φυσιολογικό και κατόρθωμα να διαθέσει  ένα ποσό αντίστοιχο με  το 10% της περιουσίας ενός και μόνο ανθρώπου και να προσπαθεί να πείσει ότι κάνει αγαθοεργία και ότι είναι υπέρ των λαών.

Να γιατί λοιπόν θα πρέπει να σταματήσουμε να ελπίζουμε σε αυτή την Ε.Ε και στο σύστημα που εξυπηρετεί και να αποτινάξουμε τα δεσμά τους. Γιατί για να πετυχαίνουν οι υπηρέτες τους να δίνουν στο λαό λιγότερα από αυτά που τα αφεντικά τους "κερδίζουν", πάντα θα φροντίζουν να μας πείθουν ότι έχουμε πλήρη οπτική γωνία, τραβώντας μας ελαφρά το κουρτινάκι!

5 σχόλια:

  1. Μία ερώτηση...

    η Σ.Α είναι χώρα της Ε.Ε; Πώς συνδέονται τα δύο;

    Γεωργία Παπαδημητρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λαχτάρα σας να ακουστείτε και η εμπάθεια, δεν σας επιτρέπουν να πιάσετε το νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στείλετε μου το λογαριασμό που διατηρεί το ΚΚΕ για τις υποανάπτυκτες χώρες (και όχι για τα μαύρα ταμεία του) και θα πάω και εγώ να καταθέσω χρήματα.....καμία εμπάθεια αγαπητέ....αγάπη και μόνο...σας συμπαθώ πάρα πολύ άλλωστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυρία Παπαδημητρίου,

    Είναι εκπληκτικό το ότι πληρώνεστε για να trol-άρετε. Δεν έχω τον χρόνο να απαντώ συνεχώς σε πληρωμένους κονδυλοφόρους.

    Καληνύχτα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα έπρεπε να πληρώνομαι πολλά λεφτά...δεν τρολάρω αγαπητέ...μην κυνηγάτε μάγισσες...από συμπόνια το κάνω...προσπαθώ να σας βοηθήσω να δείτε τη ζωή με μία άλλη οπτική, χρήσιμη στο κοινωνικό σύνολο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή