Ρητή Δήλωση

Το ιστολόγιο αυτό είναι μια καθαρά προσωπική πρωτοβουλία για να καταθέτω στιγμές και σκέψεις από τη δική μου προσπάθεια να έρθω πιο κοντά στη νομοτελειακή θεωρία του Κομμουνισμού και την καταγραφή εντυπώσεων από τη διαδρομή αυτή. Αν και ο συντάκτης συμφωνεί με τις θέσεις, τη στρατηγική και την πολιτική ανάλυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, μέσω αυτού του ιστολογίου δεν εκφράζονται οι επίσημες θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Τυχόν αναφορές στις επίσημες θέσεις του ή οτιδήποτε έχει ως πηγή τα επίσημα όργανα ενημέρωσης της Κεντρική Επιτροπής του, θα αναφέρονται ρητώς από το συντάκτη.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Με αφορμή τις απολύσεις στον Ριζοσπάστη!Το ΚΚΕ δεν έκρυψε ποτέ ότι στόχος του είναι η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος. Η υπόσταση της οποιαδήποτε επιχείρησης μέσα σε καπιταλιστικό περιβάλλον, βάλλεται ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης. Φυσικά, θα πληγούν λιγότερο οι τομείς της καπιταλιστικής οικονομίας οι οποίοι δεν θα είναι, στη συγκεκριμένη κρίση, στο στόχαστρο της καταστροφής κεφαλαίου. Μόνο όποιος είναι Κομμουνιστής μπορεί να κατανοήσει τη δουλειά που κάνει ένα μέλος του κόμματος για το κόμμα και την αυτοθυσία που μπορεί να επιδείξει. Για κανέναν δεν είναι εύκολο να χάνει τη δουλειά του, πόσο μάλλον όταν για χρόνια μπορεί να εργάζεται σε κάποιο από τα μέσα του κόμματος και να χρειαστεί να απολυθεί από εκεί. Είναι όμως εκ διαμέτρου αντίθετο να χάνεις τη δουλειά σου για να μη χάσει από τα κέρδη του ο εργοδότης σου και εν συνεχεία να τον βλέπεις να συνεχίζει να ξοδεύει ασύστολα και άλλο να απολύεσαι για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει το μοναδικό ουσιαστικά μέσο επικοινωνίας και προπαγάνδας για τις θέσεις του κόμματος και τις δράσεις της εργατικής τάξης. Με τη γνώση και την εμπειρία των διωγμών και του πολέμου που έχει δεχθεί το εργατικό κίνημα, στο όνομα του ΚΚΕ, θα πρέπει με κάθε ευκαιρία να θυμίζουμε ιστορικές στιγμές. Νομίζω ότι μια απλή αναφορά στην εποχή της δικτατορίας του Μεταξά, με μπροστάρη του αντικομμουνισμού τον Μανιαδάκη, είναι πολύ καλή αφορμή να εξηγηθεί το γιατί το κόμμα προστατεύει τα μέσα που διαθέτει για να μην οδηγηθούν στον αφανισμό τους.
Ο Μανιαδάκης ως "Υπουργός δημοσίας ασφαλείας" και με σκοπό να διαλύσει το εργατικό κίνημα και το κόμμα του το ΚΚΕ κατέφυγε σε μια κίνηση, ουσιαστικά δολιοφθοράς!!! Δημιούργησε ένα δεύτερο Ριζοσπάστη!!! Μια δεύτερη Κεντρική Επιτροπή!!! Το κόμμα, τότε σε συνθήκες "παρανομίας", πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές γιατί πολλά στελέχη του αποπροσανατολίστηκαν από τις γραμμές του κόμματος και παρασύρθηκαν από τους αντιπερισπασμούς του Μανιαδάκη, αφού δεν ήξεραν ότι ο "Ριζοσπάστης" που διάβαζαν ήταν δημιούργημα του φασιστικού καθεστώτος! Ότι οι θέσεις που διάβαζαν άνηκαν στην Κεντρική Επιτροπή του Μανιαδάκη!
Ακόμα όμως και κάτω από αυτές τις τρομερά δύσκολες συνθήκες το Κόμμα και ο πραγματικός Ριζοσπάστης, επιβίωσαν και συνεχίζουν έως και σήμερα την 94χρονη πορεία τους.
Κάτι αντίστοιχο αυτού του αντιπερισπασμού συμβαίνει και σήμερα σε όλα τα αστικά ΜΜΕ αλλά ενώ το γνωρίζουν όλοι, στρουθοκαμηλίζουν. Δηλαδή, στον αστικό τύπο άλλο διαβάζεις, άλλο εννοεί και άλλο είναι αυτό που τεχνηέντως κρύβει.
 Και εδώ τίθενται ερωτήματα με πλήθος αποδεκτών:
- Πως είναι δυνατόν πίσω από μεγάλα κανάλια, εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς να βρίσκονται μεγαλοεπιχειρηματίες π.χ Μπόμπολας, Αλαφούζος κ.λ.π. και η ενημέρωση να είναι αντικειμενική;
-Αν τα συμφέροντά τους προστάζουν να μολύνουν τον αέρα της γειτονιάς σου για να έχουν όφελος σε μια επιχειρηματική τους δραστηριότητα, υπάρχει περίπτωση να το μάθεις από τα μέσα αυτά;
Καμία!!!
Κάποιοι θα βιαστούν να πουν για την απόφαση της Κ.Ε:
"Μα με αυτές τις κινήσεις εκτίθεσαι γιατί φαίνεσαι αδύναμο ως κόμμα".
Μας πως μπορεί το Κόμμα και τα όργανά του να είναι ισχυρά αν το εργατικό κίνημα δεν του δίνει δύναμη; Και είναι κοινός αποδεκτό ότι αυτή τη περίοδο το εργατικό-ταξικό κίνημα δεν είναι και ιδιαίτερα στα πάνω του.
Το αν θα μπορούσαν τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί και διαφορετικά, θα τα βρούμε μεταξύ μας. Εξάλλου το 19° Συνέδριο είναι κοντά.
Γι αυτό χρειάζεται το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης του με κάθε θυσία, δυστυχώς. Όχι μόνο για το να μαθαίνεις αν θα μολύνουν τη γειτονιά σου, αλλά για να ανατρέψεις τις συνθήκες που γεννούν όλα τα προβλήματα που βιώνουμε σήμερα και χθες και που ρίζα τους έχουν ένα και μόνο πράγμα: ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου