Ρητή Δήλωση

Το ιστολόγιο αυτό είναι μια καθαρά προσωπική πρωτοβουλία για να καταθέτω στιγμές και σκέψεις από τη δική μου προσπάθεια να έρθω πιο κοντά στη νομοτελειακή θεωρία του Κομμουνισμού και την καταγραφή εντυπώσεων από τη διαδρομή αυτή. Αν και ο συντάκτης συμφωνεί με τις θέσεις, τη στρατηγική και την πολιτική ανάλυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, μέσω αυτού του ιστολογίου δεν εκφράζονται οι επίσημες θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Τυχόν αναφορές στις επίσημες θέσεις του ή οτιδήποτε έχει ως πηγή τα επίσημα όργανα ενημέρωσης της Κεντρική Επιτροπής του, θα αναφέρονται ρητώς από το συντάκτη.

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Επιστράτευσε όλα τα μέσα ο Μάνεσης

Όταν ξεκίναγε ο αγώνας των χαλυβουργών, όλοι ξέραμε ότι αυτός ο αγώνας όχι μόνο είναι ταξικός και δίκαιος αλλά και ότι η αλληλεγγύη του κεφαλαίου και των καπιταλιστών ενάντια στην εργατική τάξη θα κλιμακωνόταν με τον καιρό. Κανείς βέβαια από αυτούς δεν περίμενε ότι αυτός ο αγώνας θα συνεχιζόταν έως και σήμερα. Για να είμαστε ειλικρινείς, ακόμα και οι περισσότεροι από εμάς δεν το περίμεναν. Παράδειγμά μας λοιπόν αυτός ο αγώνας τους.
Το κεφάλαιο όμως δεν υποχωρεί. Αφού είδε ότι η υποστήριξη στους απεργούς χαλυβουργούς όλο και μεγαλώνει, αφού είδε ότι όλο και περισσότερος κόσμος μαθαίνει για αυτόν τον άθλο, αφού η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου βλέπει ότι αρχίζει και χάνει τον έλεγχο γιατί όλο και περισσότερος κόσμος αφυπνίζεται, πλέον θέτει σε εφαρμογή τα ισχυρά μέσα του καπιταλισμού· την αστυνομία.
Σύμφωνα με το http://erodotos.wordpress.com και με πηγή του το blog: Granma εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης του προέδρου και γραμματέα του Σωματείου:
Ο Αγώνας τώρα δικαιώνεται;

"Από το Χάρη εργαζόμενο στη Χαλυβουργία:
Σήμερα η εργοδοσία εδειξε για άλλη μια φορά το άθλιο πρόσωπό της. Εβαλε την GREEN STEEL θυγατρική να σπάσει την απεργία αλλα τελικά θα σπάσει τα μούτρα της. 3 συναδελφοι στράφηκαν εναντίον του σωματείου στελνοντας εξωδικα με την αιτιολογία οτι οι ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ είναι ακυρες διότι δεν γίνεται η ψηφοφορία με κάλπη. Το καταστατικό του σωματείου γράφει οτι οι ψηφοφορίες γινονται είτε με κάλπη ειτε με ανάταση χειρός. Επισης υπάρχει ενταλμα σύλληψης του προέδρου του σωματείου και του γραμματέα και περιμενουμε να ερθει η αστυνομία να κάνει το εργο των αφεντικών τους. Στην συνάντηση του σωματεόυ σήμερα με τον υπουργό έπεσε ενα χαρτί το οποίο λέει οτι ο κος ΜΑΝΕΣΗΣ εχει πάρει άδεια να ξεκινήσει την δημιουργία λιμανιού απέναντι απο το εργοστάσιο. Στα χαρτιά λέει οτι αυτή τη στιγμή δουλευουν 420 άτομα 24 ώρες 365 μερες το χρόνο.Ο υπουργός “εκπληκτος”(χαχαχαχα) δήλωσε άγνοια και οτι θα ενημερωθεί περί του θέματος και θα συναντηθεί με τον ΜΑΝΕΣΗ την πεμπτη.Αυτό το εχουμε ξανακουσει τον τελευταιο μηνα αλλες 2 φορές. Αυριο θα παμε ολοι στην κηφησια με αρκετο κοσμο απο ολη την εργατικη ταξη. Θα στησουμε αντισκηνα εκει.(αν δεν εχουμε παρατραγουδα στην πυλη). ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ! Ο ΜΑΝΕΣΗΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΕΤΑΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ."


                                                      Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου